voetbal-en-social-media

Nederland voorzichtig positief over Oranje

juni 11, 2014

Nog een paar dagen te gaan voordat het WK Brazilië van start gaat. Als voetballand hebben wij natuurlijk allemaal een mening over het Nederlands elftal. Maar wat is het algemeen sentiment over onze voetballers die zich inmiddels aan het voorbereiden zijn in Brazilië? Zo nieuwsgierig als we zijn kon CorporateQuest het niet laten om een rondje te doen langs social media wereld en onze social trainers en analytici met behulp van Social Analytics te onderzoeken.

WE LEVEN MEE

Blijkt uit de eerste analyse dat Nederland nog voorzichtig tot positief is over onze voetbalhelden. Na de oefeninterlands zien wij een lichte stijging in de populariteit van onze jongens. Ondanks de volgens de media matte wedstrijd tegen Ghana op zaterdag 31 mei was Nederland zeer positief.

Uit het sentimentenonderzoek blijkt dat de voetballers neutraal tot zeer positief scoren terwijl onze trainer Louis van Gaal een neutraal tot negatieve trend laat zien in social medialand.

We zullen zeker richting de eerste wedstrijd van Oranje tegen Spanje het sentiment van het land blijven volgen.

Wil je meer weten over Oranje of de mogelijkheden van Social Analytics? Kijk verder op onze website, volg ons via Twitter of Facebook.

WK Sentiment

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *